Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Απριλίου 2014 στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Κέντρου Πολιτισμού η εκδήλωση απονομής βεβαιώσεων παρακολούθησης στους εκπαιδευόμενους από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Γρεβενών.

Ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε:

«με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι σήμερα εδώ ανάμεσά σας σε αυτή την όμορφη εκδήλωση. Ανάμεσα σε ανθρώπους που έχουν διάθεση και δίψα για μάθηση χωρίς η ηλικία και οι υποχρεώσεις τους να παίζουν σημαντικό ρόλο. Ανάμεσα σε ανθρώπους που δίνουν με δύναμη ψυχής μία Δεύτερη ευκαιρία στον εαυτό τους για να κάνουν αυτό που για κάποιο λόγο δεν μπόρεσαν μέχρι σήμερα.

Η μόρφωση τόνισε είναι σημαντικός πλούτος για τον κάθε έναν μας ξεχωριστά και επίσης σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης μιας κοινωνίας. Και εμείς ως τοπική κοινωνία έχουμε ανάγκη τους ενεργούς πολίτες».

Συνεχάρη τους εκπαιδευόμενους για την προσπάθειά τους καθώς επίσης τους εκπαιδευτές και τα στελέχη του Δήμου για τις δικές τους προσπάθειες.

Κλείνοντας ο κ Δήμαρχος τόνισε ότι ο Δήμος θα συνεχίσει την προσπάθειά του για υλοποίηση καινοτόμων πρωτοβουλιών και δράσεων. Θα συνεχίσει να στηρίζει τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης και κατέληξε « είμαι σίγουρος ότι για την επόμενη εκδήλωση αυτός ο χώρος θα είναι μικρός».


Η Αντιδήμαρχος Παιδείας Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Βαρβάρα Τζημορώτα παρουσίασε τη λειτουργία του ΚΔΒΜ, τους τομείς που καλύπτονται και τα προγράμματα που υλοποιήθηκαν την προηγούμενη περίοδο. Αναφέρθηκε επίσης στα οφέλη της δια βίου μάθησης τόσο για τους ίδιους τους εκπαιδευόμενους  όσο και για την τοπική κοινωνία.


Ο Δήμος Γρεβενών προχώρησε στην ίδρυση του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης με την υπ΄αριθ. 454/2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου απόφαση η οποία επικυρώθηκε με την Προγραμματική Σύμβαση: για την ένταξη του ΔΗΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ στις Πράξεις « Κέντρα Δια Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας και Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας Α.Π.7 & Α.Π.8.» (Άρθρο 21 Ν.3879/2010) 17/10/2012.


Τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης μέχρι το 2013 εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας, στο Πλαίσιο του Ε.Σ.Π.Α. και συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο.

Η ευθύνη υλοποίησης των δράσεων καθώς και η επιστημονική υποστήριξη των προγραμμάτων που αφορούν στη δια βίου μάθηση, υπάγεται στο Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης


Από τον Οκτώβριο συγκροτήθηκαν και λειτούργησαν, με επιτυχία έως τα μέσα Μαρτίου 2014 34 τμήματα:

  • Οκτώ (8) τμήματα Ρωσικά για τον τουρισμό.

  • Τέσσερα (4) τμήματα Γερμανικά για τον τουρισμό.

  • Ένα (1) τμήμα αγγλικών στον εργασιακό χώρο

  • Οκτώ (8) τμήματα Πρώτων βοηθειών.

  • Τρία (3) τμήματα Οικολογικές λύσεις για το σπίτι.

  • Πέντε (5) τμήματα Διατροφής.

  • Δύο (2) τμήματα Ηλεκτρονικής Επιχειρηματικότητας

  • Δύο (2) τμήματα Ηλεκτρονικών υπολογιστών

  • Ένα (1) τμήμα Αντιμετώπιση κοινωνικής κρίσης στην καθημερινή ζωή.


Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη, γεγονός που μαρτυρά το ενδιαφέρον για μάθηση και γνώση καθ όλη τη διάρκεια της ζωής μας.


Για το λόγο αυτό έχουν προγραμματισθεί έως τις 30 Ιουνίου 2014 ακόμα δέκα (10) τμήματα.ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧ. ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΚΟΥΠΤΣΙΔΗ 2011-2014

Παλαιοντολογικό Μουσείο Μηλιάς

Χιονοδρομικό Βασιλίτσας


Πλατεία Ελευθερίας Γρεβενά