Δήμος Γρεβενών: Υψηλός Κίνδυνος Πυρκαγιάς τη Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021


Ο Δήμος Γρεβενών ενημερώνει τους δημότες ότι σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, που εκδίδει καθημερινά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για αύριο Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3-κίτρινο) σε όλες τις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών.

Η αύξηση του κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς οφείλεται στην επικράτηση πολύ υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται τα επόμενα 24ωρα.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τη σημερινή πρόγνωση της ΕΜΥ, τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας 2/8 και της Τρίτης 3/8 ο υδράργυρος στην πόλη των Γρεβενών θα αγγίξει αντιστοίχως τους 41 και 40 βαθμούς κελσίου.

Από την πλευρά της η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως:

  • το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού
  • τη χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης)
  • τη χρήση υπαίθριων ψησταριών
  • το κάπνισμα κυψελών
  • τη ρίψη αναμμένων τσιγάρων


Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που οι δημότες αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.


Γραφείο Τύπου

 Δημάρχου Γρεβενών

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΑΣΤΑΜΑΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ












Παλαιοντολογικό Μουσείο Μηλιάς

Χιονοδρομικό Βασιλίτσας


Πλατεία Ελευθερίας Γρεβενά