H εισήγηση του Δημάρχου Γρεβενών Γιώργου Δασταμάνη στο Διεθνές Διαδικτυακό Συνέδριο κλεισίματος του έργου IT CULTURE (Βίντεο)


Μετά από έναν μακρύ δρόμο σχεδιασμών, αναπροσαρμογών, απογοητεύσεων αλλά και αναθέρμανσης των ελπίδων βρισκόμαστε με μεγάλη ικανοποίηση σήμερα μπροστά σας για να σας παρουσιάσουμε τα αποτελέσματα αυτού του τόσο σημαντικού προγράμματος για τον Δήμο Γρεβενών.

 

Το IT CULTURE αντιπροσωπεύει το όραμά μας για τον τουρισμό και τον πολιτισμό.


  • Επιδιώκουμε, δηλαδή, τη συντήρηση, τη διατήρηση και την ανάδειξη της πολιτισμικής κληρονομιάς των Γρεβενών καθιστώντας τα μνημεία πόλο έλξης για τους τουρίστες του εναλλακτικού τουρισμού.

 

  • Επίσης προσδιορίζουμε το τουριστικό προϊόν των Γρεβενών με βάση το μοντέλο ΦΥΣΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ γιατί αυτό κρίνουμε ότι είναι μια συνταγή επιτυχίας για τα επόμενα χρόνια.

 

  • Επεκτείνουμε την τουριστική εμπειρία με τη χρήση των σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων.

 

  • Και φιλοδοξούμε να αποτελέσει η διασυνοριακή συνεργασία με τη γείτονα χώρα μια καλή αφορμή για την αύξηση της τουριστικής κίνησης μεταξύ μας και με τα Βαλκάνια γενικότερα.

 

Το IT CULTURE, λοιπόν, είναι ένα πρώτο βήμα σε αυτή την κατεύθυνση με ισχυρά θεμέλια, όμως εμείς ήδη σκεφτόμαστε τα επόμενα. Σε αυτή την προσπάθεια θέλουμε να επεκτείνουμε τη συνεργασία και με άλλους δήμους της Δυτικής Μακεδονίας, όπως έγινε ήδη στην περίπτωση του ΓΕΩΠΑΡΚΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ – ΚΟΖΑΝΗΣ με μεγάλη επιτυχία, αλλά να διατηρήσουμε και την ήδη θετική επαφή με τον Δήμο PUSTEC.

 

Για τη νέα προγραμματική φάση επεξεργαζόμαστε όλα τα δεδομένα από την εμπειρία του Interreg (2014-2020), είμαστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες και ελπίζουμε να καταφέρουμε να διεκδικήσουμε ξανά μια ευκαιρία υλοποίησης αντίστοιχου προγράμματος.

 

Το σημερινό συνέδριο πιστεύω ότι θα συνδράμει σε αυτή την κατεύθυνση γιατί το κύριο βάρος των εισηγήσεων αποβλέπει στο μέλλον και όχι στο τώρα.

 

Σε μια εποχή με κυρίως αρνητικές ειδήσεις, ας δώσουμε βάση στα θετικά και αισιόδοξα μηνύματα αλλά και τα διδάγματα του πολιτισμού και της θυμόσοφης λαϊκής μας παράδοσης.

 

Καλή μας αρχή και πλοήγηση στο IT CULTURE.



Γραφείο Τύπου

 Δημάρχου Γρεβενών


Το link του βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=7bMpH7NFyFc



ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΑΣΤΑΜΑΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ












Παλαιοντολογικό Μουσείο Μηλιάς

Χιονοδρομικό Βασιλίτσας


Πλατεία Ελευθερίας Γρεβενά