ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

 





Ημερίδα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Γιώργος Νούτσος παραβρέθηκε στην ημερίδα «Η πορεία και το μέλλον της Αυτοδιοίκησης στη νέα εποχή», που διοργάνωσε στην Κοζάνη η Γραμματεία Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 28-2-2010 στο Εκθεσιακό Κέντρο στα Κοίλα Κοζάνης, με ομιλητή τον Γραμματέα Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας  κ. Βασίλη Μιχαλολιάκο.
Ο Δήμαρχος Γρεβενών στην σχετική του τοποθέτηση στην σημαντική αυτή ημερίδα αναφέρθηκε στο κρίσιμο και δύσκολο οικονομικά περιβάλλον σε μια περίοδο μοναδική για σύγχρονη ιστορία του τόπου, αλλά και τόσο ζωτική για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Όλοι συζητούν και τονίζουν την ανάγκη για λιγότερο κράτος, περισσότερη αποκέντρωση, πιο λίγη γραφειοκρατία, πιο πολύ δημοκρατία, διαφάνεια και συμμετοχή του πολίτη.
Η Τ.Α δηλώνει παρούσα, είπε ο κ. Νούτσος, διεκδικεί ισότιμη συμμετοχή στο διάλογο και είναι βέβαια αδιανόητη συζήτηση για το μέλλον χωρίς ρεαλιστική αντιμετώπιση του παρόντος.
Από τον Δήμαρχο Γρεβενών τέθηκαν τα ζητήματα, μεταξύ άλλων, του αντικειμενικού Χωροταξικού σχεδιασμού και της Σύνταξης Ολοκληρωμένου Εθνικού Επιχειρηματικού προγράμματος στήριξης των ΟΤΑ.
Αποτελέσματα των όλων αυτών θα πρέπει να είναι η:
  • Η Αποτελεσματική και Δημοκρατική Δημοτική Διακυβέρνηση
  • Η Αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και πόρων.
  • Η Φορολογική αποκέντρωση.
  • Η Στελέχωση και ολοκλήρωση υποδομών.
  • Η Οργάνωση λειτουργιών και η ηλεκτρονική διακυβέρνηση.
Στη συνέχεια έγινε αναφορά στην ανεπάρκεια των σημερινών υποδομών και την τραγική οικονομική κατάσταση.
Συνοψίζοντας, ο κ. Δήμαρχος είπε πως η Ν.Δ καλείται να δώσει ΝΕΑ ΠΝΟΗ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
«Ο Αντώνης Σαμαράς το έχει αντιληφθεί, συγκρότησε τη Γραμματεία Τ.Α με νέα, έμπειρα πρόσωπα, καθώς και το Συμβούλιο Αιρετών Τ.Α. με την συμμετοχή δύο Αιρετών από τη Δυτική Μακεδονία που αποτελεί τιμή για εμάς και την περιφέρεια μας».
«Εμείς είμαστε εδώ με γνώση και εμπειρία, διεκδικούμε ισότιμη συμμετοχή στην προσπάθεια για προώθηση της διοικητικής μεταρρύθμισης. Μια κατάκτηση της Τ.Α που για χρόνια αγωνίστηκε μελέτησε σχεδίασε καταθέτοντας ολοκληρωμένες προτάσεις για σύγχρονο κράτος και Ισχυρή Αυτοδιοίκηση
Οι καιροί απαιτούν σύνεση, μετριοπάθεια, σοβαρότητα, να προτάξουμε το εμείς και όχι το εγώ.
Τελικός κριτής όλων μας ο πολίτης που μας εμπιστεύτηκε και έχει κάθε δίκιο να απαιτεί.



***
Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο κ. Νούτσος είχε την ευκαιρία να απευθύνει χαιρετισμό στον επιτυχημένο ετήσιο χορό του Συλλόγου Γρεβενιωτών Θεσσαλονίκης στο Συνεδριακό Κέντρο « Ιωάννης Βελλίδης».

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΑΣΤΑΜΑΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ




Παλαιοντολογικό Μουσείο Μηλιάς

Χιονοδρομικό Βασιλίτσας


Πλατεία Ελευθερίας Γρεβενά