ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΥΡΣΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

 

Από το Γραφείο του Δημάρχου Γρεβενών κ. Γιώργου Νούτσου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:
«Με έκπληξη παρακολούθησα χτες στα Τοπικά ΜΜΕ τις δηλώσεις του πρώην Προέδρου του Πυρσού κ. Παπαϊωάννου, σχετικά με τους λόγους παραίτησης του.
Δηλώσεις που καμία σχέση δεν έχουν με την ιστορία και το ήθος του Γρεβενιώτικου Πυρσού.
Ούτε λίγο, ούτε πολύ, προσπαθεί -με εμφανώς άκομψο τρόπο- να περάσει στους συμπολίτες μας την άποψη πως αιτία γι’ αυτή του την απόφαση ήταν- μεταξύ άλλων- και η μη στήριξη του από τη Δημοτική Αρχή, θέλοντας προφανώς να αποκρύψει τις πραγματικές αιτίες που τον ώθησαν σ’ αυτή του την απόφαση, είτε αυτές έχουν να κάνουν με οικονομικά είτε με διοικητικά ζητήματα.
Προς αποκατάσταση της αλήθειας και για να μη δημιουργηθούν στρεβλές εντυπώσεις, θα ήθελα να θυμίσω πως:
· Η Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή ανάληψης των ευθυνών του Πυρσού από τον κ. Παπαϊωάννου, στάθηκε κοντά στην ομάδα και τη στήριξε έμπρακτα.
· Ολοκλήρωσε τις κτιριακές υποδομές για την αποκλειστική φιλοξενία της ομάδας, δαπανώντας γι’ αυτό πάνω από 180.000 €. Υποδομές που όντως στηρίζουν τον Γρεβενιώτικο αθλητισμό και θα μείνουν στον τόπο μας.
· Προχώρησε στην προμήθεια όλων εκείνων των υλικών που ήταν αναγκαία για την τέλεση των αγώνων της Γ΄ εθνικής, δαπανώντας 20.000 €
· Δεν διεκδίκησε ο Δήμος ούτε ένα ευρώ από το 15% των εσόδων των εισιτηρίων που σύμφωνα με το νόμο τού αναλογούσαν.
· Παραχώρησε τη χρήση στον Πυρσό οικοπέδου 10 στρεμμάτων -μαζί με κτιριακή υποδομή- στον χώρο του Μερά, για τη δημιουργία προπονητικού κέντρου.
· Τέλος, διευκόλυνε ποικιλότροπα την προσπάθεια του Πυρσού παρέχοντας του συνεχώς το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου, για τη καθημερινή συντήρηση και την καθαριότητα του γηπέδου, και αναλαμβάνοντας την κάλυψη όλων των ιδιαίτερα υψηλών λειτουργικών του δαπανών (κατανάλωση ρεύματος, καυσίμων και νερού).
Ως απόρροια των παραπάνω, θα μπορούσαμε εύλογα στο σημείο αυτό να θυμίσουμε το ρητό του Πολύβιου:
«Η αχαριστία είναι παιδί της ευεργεσίας».
Ο Δήμος Γρεβενών με αγάπη και σεβασμό στην ιστορία του Πυρσού θα συνεχίσει να στηρίζει κάθε προσπάθεια, που θα στοχεύει στην ανάδειξη του γνήσιου Γρεβενιώτικου Αθλητισμού και του πραγματικά τοπικού αθλητικού μας δυναμικού».

ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗ ΘΗΤΕΙΑ 2007-2010 - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΝΟΥΤΣΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 2007-2010
Παλαιοντολογικό Μουσείο Μηλιάς

Χιονοδρομικό Βασιλίτσας


Πλατεία Ελευθερίας Γρεβενά