Ο ΝΙΚΗΤΑΣ ΤΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Ο Νικήτας Τσακίρογλου για το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Γρεβενών:
«Θαυμάζω αυτό το κόσμημα, τη δημιουργία πολιτισμού»
Συνέντευξη Τύπου στο νέο ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ του ΔΗΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ έδωσαν ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Γιώργος Νούτσος και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας κ. Νικήτας Τσακίρογλου την Τρίτη 24.3.2009.
Ο Δήμαρχος Γρεβενών ευχαρίστησε τον κ. Τσακίρογλου για τη στήριξη του προς το Δήμο στην προσπάθεια που καταβάλλει για πολιτιστική αναβάθμιση και ιδιαίτερα αναφέρθηκε στη ευγενική χειρονομία του ΚΘΒΕ για την πρώτη πανελλαδικά παρουσίαση της έκθεσης θεατρικού υλικού «ΜΝΗΜΕΣ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ 1962-2009» στα Γρεβενά. «Τα Γρεβενά, είπε, την υποδέχονται με χαρά και τιμή».
«Θαυμάζω αυτό το κόσμημα, τη δημιουργία πολιτισμού» είπε ο κ. Τσακίρογλου, αναφερόμενος στον Κέντρο Πολιτισμού. Διαβεβαίωσε πως το ΚΘΒΕ θα είναι πάντα δίπλα στα Γρεβενά, τα οποία και ο ίδιος από τα πρώτα του βήματα στο θέατρο επισκέπτεται.
Αναφέρθηκε δε στην έκθεση με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Γιάννη Μετζικώφ: «Το θεατρικό κουστούμι κουβαλάει τον ιδρώτα και την αγωνία του ηθοποιού, αποτελεί την ιστορία του θεάτρου, μια μαθητεία σε περίσσευμα ψυχής και πνευματικότητας».
Τόνισε επίσης ο κ. Τσακίρογλου πως «Χαίρομαι που ο Υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς θα βρίσκεται εδώ αύριο για να εγκαινιάσει και να δει αυτό το σπουδαίο οικοδόμημα. Την προσπάθεια αυτή πιστεύω θα επιβραβεύσει το κοινό των Γρεβενών».
Στο τέλος της συνέντευξης ο Δήμαρχος Γρεβενών χάρισε στον κ. Τσακίρογλου (που ερμηνεύει τώρα στη Θεσσαλονίκη τον Βασιλιά Λήρ του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ) μια γκραβούρα του Ρίτσαρντ Μπάρμπεητζ, πρώτου ερμηνευτή του κορυφαίου δραματικού ρόλου, καθώς και ένα τόμο –σπάνια έκδοση μισού αιώνα πριν- με κλασσική μετάφραση του Βασιλιά Ληρ.
«Με συγκινείτε ιδιαίτερα και με ξαφνιάζετε κ. Δήμαρχε. Τα δώρα σας θα τα έχω στο καμαρίνι μου», δήλωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ.ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗ ΘΗΤΕΙΑ 2007-2010 - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΝΟΥΤΣΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 2007-2010
Παλαιοντολογικό Μουσείο Μηλιάς

Χιονοδρομικό Βασιλίτσας


Πλατεία Ελευθερίας Γρεβενά