ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Εγκαινιάζεται το ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
του ΔΗΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝΚάντε κλικ για προβολή σε πλήρες μέγεθος
Mε στόχο την κινητοποίηση και αξιοποίηση του καλλιτεχνικού και δημιουργικού δυναμικού των ιδίων δημοτών μέσα από τις ποικίλες δράσεις, πρωτοβουλίες και προτάσεις του, το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Γρεβενών εισέρχεται δυναμικά στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου, την Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009 και ώρα 17:30. Το μεγάλο αυτό έργο του Δήμου Γρεβενών θα εγκαινιάσει ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Αντώνης Σαμαράς.
Το Κέντρο Πολιτισμού θα προσφέρει υπηρεσίες όπως κινηματογράφο, μουσική, εικαστικά, παιδεία, με χαρακτήρα οργανωτικό, καλλιτεχνικό και παιδαγωγικό-επιμορφωτικό. Περιλαμβάνει δε θέατρο χωρητικότητας 380 ατόμων, εκθεσιακό χώρο όπου εναλλάσσονται διάφορες εκθέσεις, συνεδριακό χώρο και Κέντρο Νεότητας.
Στόχος του Κέντρου Πολιτισμού και κατ’ επέκταση της Δημοτικής Αρχής είναι να φέρει τους πολίτες της περιοχής μας κοντά στα πολιτιστικά δρώμενα και να συμβάλλει ώστε να γίνει ο πολιτισμός αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς τους. Και αυτό όχι αποσπασματικά αλλά σε μια σταθερή βάση, με διάθεση συνεργασίας, δημιουργικής αλληλεπίδρασης και ανταλλαγής ιδεών με το έμψυχο δυναμικό του Δήμου Γρεβενών.
Τα εγκαίνια του Κέντρου θα τιμήσουν με την παρουσία τους βουλευτές και τοπικοί φορείς καθώς και εκπρόσωποι της περιφέρειας. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά ο πιανίστας Γιώργος Καραγιάννης και η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Γρεβενών, Μαρία Καραγιάννη (βιολί).
Το Κέντρο Πολιτισμού διέρχεται μια μεταβατική φάση, αποκτώντας νέα δυναμική μέσα από την έλευση μόνιμου διοικητικού, επιστημονικού και καλλιτεχνικού προσωπικού καθώς και μιας νέας εικόνας –ταυτότητας που θα συμβάλλει στην ανάδειξή του.
Ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Γεώργιος Νούτσος τονίζει πως τα Γρεβενά επιτέλους αποκτούν ένα Κέντρο Πολιτισμού, έναν κομβικό πολυχώρο ιδεών, μια εστία που θα στεγάσει το πολιτιστικό δυναμικό του τόπου και θα φιλοξενεί πολύπλευρες εκφάνσεις πολιτισμού: θέατρο- κινηματογράφο- εικαστικά- μουσική- κέντρο νεότητας.

ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗ ΘΗΤΕΙΑ 2007-2010 - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΝΟΥΤΣΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 2007-2010
Παλαιοντολογικό Μουσείο Μηλιάς

Χιονοδρομικό Βασιλίτσας


Πλατεία Ελευθερίας Γρεβενά