ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ

Ο Δήμος Γρεβενών για μια από τις μεγαλύτερες πράξεις εφαρμογής Σχεδίου Πόλης

 

 

Την Παρασκευή 13-3-2009 στο γραφείο του Δημάρχου Γρεβενών κ. Γιώργου Νούτσου, έγινε αναλυτική και εμπεριστατωμένη παρουσίαση για το Σχέδιο Πόλης Γρεβενών, από τον κ. Δήμαρχο, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Σπύρο Μπασνά και τους εκπροσώπους της μελετητικής εταιρείας κ. Καραμόσχο Παναγιώτη και Οικονόμου Γ.

Ο κ. Δήμαρχος στην τοποθέτηση του μίλησε για την ανάγκη ενημέρωσης του κοινού με σαφήνεια και πληρότητα. «Το «Σχέδιο Πόλης» πρέπει να αντιμετωπίζεται με τη δέουσα σοβαρότητα από κοινού, και να συνδράμουμε όλοι στη σωστή παρουσίαση του», είπε.
Τόνισε δε πως βρισκόμαστε ένα μόλις βήμα πριν από την έκδοση αδειών.

Στη συνέχεια ο κ. Νούτσος αναφέρθηκε στην άψογη συνεργασία των μελετητών – υπεύθυνων του σχεδίου πόλης και του αρμόδιου αντιδημάρχου.
Η κύρωση από τη Ν.Α. Γρεβενών αφορά το 1/3 (ουσιαστικά το 60% με τους κοινόχρηστους χώρους και τους χώρους πρασίνου) της συνολικής έκτασης της πόλης μας.
Ένα δύσκολο και σημαντικό εγχείρημα ολοκληρώνεται, ενώ ακολουθούν συγκεκριμένες διαδικασίες με την
1. Σύσταση τριμελούς από τη Ν.Α. Γρεβενών για προσδιορισμό τιμή μονάδας
2. Έκδοση επιδοτηρίων εισφοράς
3. Εναρμόνιση πράξη εφαρμογής με το εθνικό κτηματολόγιο.
Ο εκτιμώμενος χρόνος έκδοσης αδειών για τα κυρωθέντα κομμάτια είναι περίπου ένα εξάμηνο, ενώ για τα υπόλοιπα χρειάζονται 2 επιπλέον μήνες για την διαδικασία αναρτήσεων και ενστάσεων, δηλαδή σε 8 μήνες θα είναι όλα έτοιμα.
Ο κ. Νούτσος τόνισε πως το έργο φτάνει σ’ ένα τέλος και η Δημοτική Αρχή θα κάνει τα πάντα για να ολοκληρωθεί .
Στη συνέχεια ο κ. Μπασνάς αναφέρθηκε λεπτομερώς στα τεχνικά στοιχεία μιλώντας για μια από τις πιο μεγάλες πράξεις εφαρμογής Σχεδίου Πόλης.
Περιέγραψε τα επόμενα βήματα και είπε χαρακτηριστικά πως έζησε 2 χρόνια μια μεγάλη προσπάθεια από τις υπηρεσίες του Δήμου, τους μελετητές και την πολεοδομία.

Οι μελετητές αναφέρθηκαν κατόπιν στο ξεπέρασμα ποικίλων προβλημάτων και σε μια εξαιρετική σημαντική στιγμή για τα Γρεβενά, ενώ υπογράμμισαν την ανάγκη για πίεση προς το Κτηματολόγιο ΑΕ, ώστε να ασχοληθεί σοβαρά και γρήγορα με το υπόλοιπο της διαδικασίας. Τέλος εκφράστηκαν ευχαριστίες στους πολίτες των Γρεβενών για την αρμονική συνεργασία και την κατανόηση.


ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗ ΘΗΤΕΙΑ 2007-2010 - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΝΟΥΤΣΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 2007-2010
Παλαιοντολογικό Μουσείο Μηλιάς

Χιονοδρομικό Βασιλίτσας


Πλατεία Ελευθερίας Γρεβενά