ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2009

Με πλούσιο πολυήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων τα Γρεβενά γιόρτασαν τις Απόκριες 2009.

Ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Γιώργος Νούτσος, μαζί με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών κ. Γιάννη Χάτσιο, τους αντιδημάρχους Δέσποινα Ασλανιδου, Οδυσσέα Βλάχο, Σπύρο Μπασνά και Κώστα Σιούμπουρα και δημοτικούς συμβούλους παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις ΑΝΑΚΑΤΩΣΑΡΙΑ 2009, ενώ κάλυψαν την πόλη μας και τα Τοπικά Διαμερίσματα του Δήμου στις εκδηλώσεις των Φανών της Κυριακής της Τυρινής και στα Κούλουμα της Καθαράς Δευτέρας, για τις οποίες ο Δήμος Γρεβενών είχε ενισχύσει σημαντικά τους συλλόγους.

Ο Δήμαρχος Γρεβενών απηύθυνε χαιρετισμό στη επίσημη έναρξη των ΑΝΑΚΑΤΩΣΑΡΙΩΝ 2009 το Σάββατο το βράδυ, ενώ την Κυριακή επισκέφθηκε τους Φανούς στο Βαρόσι, όπου μαζί με τον βουλευτή Γρεβενών κ. Χρήστο Φώλια άναψαν το φανό και χόρεψαν με τους κάτοικους στο Δοξαρά Γρεβενών και στις Εργατικές Κατοικίες.

Την Καθαρά Δευτέρα το πρωί ο κ. Δήμαρχος βρέθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας όπου ο Δήμος Γρεβενών συνέχισε την τήρηση της παράδοσης μοιράζοντας παραδοσιακά νηστίσιμα εδέσματα στους δημότες και σε πλήθος επισκεπτών. Αμέσως μετά επισκέφθηκε τις Αμυγδαλιές Γρεβενών για το πέταγμα του χαρταετού και τα Κούλουμα στο λόφο της Αγίας Βαρβάρας.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ήταν παρόν στο Σαρακοστιανό τραπέζι και το γλέντι με παραδοσιακά όργανα του τόπου μας, στα «Μανάβικα», όπου και γυρίστηκαν πλάνα για το ντοκιμαντέρ του κ. Κουτσομύτη για τον Δήμο Γρεβενών.

Ο Δήμος Γρεβενών και όλες οι υπηρεσίες του ήταν σε πλήρη ετοιμότητα, προσφέροντας αδιάκοπα τεχνική υποστήριξη και βοήθεια ενώ η καθαριότητα υπήρξε υποδειγματική.

***

Επισυνάπτεται το κείμενο του χαιρετισμού για τα ΑΝΑΚΑΤΩΣΑΡΙΑ 2009 του κ. Δημάρχου:


Μια γιορτή πολιτισμού, μια έκρηξη δημιουργίας είναι πάλι κοντά μας.
Τα ΑΝΑΚΑΤΩΣΑΡΙΑ έρχονται δίπλα μας ξανά, μέσα από πολυετή πλέον παρουσία, έχοντας τις πηγές τους στο παρελθόν της Γρεβενιώτικης Παράδοσης και στο μέλλον της πάντα νέας φαντασίας.

Με τη δύναμη της μουσικής, τον πολύχρωμο συνδυασμό του παραδοσιακού κλαρίνου, της κορνέτας, της ηλεκτρικής κιθάρας και των κρουστών, ανοίγονται νέοι δρόμοι και κτίζονται άλλα πολιτιστικά μονοπάτια.
Μαζί και η εικαστική παρέμβαση, το γρήγορο βίντεο –σχόλιο, το χρώμα που λάμπει και φωτίζει μοναδικά και με τρόπο πραγματικά ξεχωριστό. Ξεχωριστό, όχι μόνο για την ελληνική περιφέρεια αλλά και για την ευρωπαϊκή πραγματικότητα.

Φέτος δεν είναι τυχαία η αναφορά στον χώρο των επαγγελμάτων και του παραγωγικού μόχθου, της μαστοριάς και της μαεστρίας σε επαγγέλματα που δομούν την καθημερινότητα μας.

Ο Δήμος Γρεβενών είναι αρωγός πάντα σε προσπάθειες ποιότητας. Αρωγός όχι μόνο οικονομικά, αλλά και με τη συμμετοχή όλων των υπηρεσιών του.

Η πόλη των Γρεβενών περιμένει τους επισκέπτες μας να μοιραστούν τη χαρά ενός διαφορετικού θεσμού, να ανακαλύψουν την ομορφιά του τόπου μας, να δουν πως μπορεί να βγουν νέες και λαμπρές ιδέες από τη γη μας και τους ανθρώπους της.

Σας καλούμε όλους να βρεθείτε κοντά μας γευόμενοι το Γρεβενιώτικο τρόπο και φιλοξενία.

Γιώργος Νούτσος
Δήμαρχος Γρεβενών

 

ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗ ΘΗΤΕΙΑ 2007-2010 - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΝΟΥΤΣΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 2007-2010
Παλαιοντολογικό Μουσείο Μηλιάς

Χιονοδρομικό Βασιλίτσας


Πλατεία Ελευθερίας Γρεβενά