Ο Δήμος Γρεβενών προωθεί δυναμικά την ΑΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Γρεβενών προωθεί δυναμικά την
ΑΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ
Με ομόφωνη πρόταση του το Δημοτικό συμβούλιο Γρεβενών ενέκρινε την Τετάρτη 10-9-2008 εισήγηση του Δημάρχου Γρεβενών κ. Γιώργου Νούτσου για τη δημιουργία αστικής συγκοινωνίας.
της ΚΕΔΚΕ.

Συγκεκριμένα ο Δήμος Γρεβενών συμμετέχει δυναμικά και αξιοποιεί με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής το πρόγραμμα «Συν- Κοινωνία»

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης οι Καποδιστριακοί Δήμοι αντιμετωπίζουν έλλειμμα ενδοδημοτικής συγκοινωνιακής σύνδεσης, η οποία δημιουργεί προβλήματα εξυπηρέτησης των κατοίκων.
Η κατάσταση αυτή επιδρά αρνητικά στη κοινωνική συνοχή τους και συντελεί στην επιβράδυνση των τοπικών ρυθμών ανάπτυξης και της άμβλυνσης των περιφερειακών ανισοτήτων.
Για τη βελτίωση της προσπελασιμότητας των Οικισμών και των Δημοτικών Διαμερισμάτων, την άρση της ανισότητας, την εξασφάλιση της βιωσιμότητας των συγκοινωνιακών δικτύων, την αναβάθμιση και επέκταση τους προκειμένου να ανταποκριθούν στις σύγχρονες ανάγκες των Δήμων της Περιφέρειας, η ΚΕΔΚΕ σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών- Επικοινωνιών και το ΥΠΕΣΔΔΑ θέσπισε το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Συν- Κοινωνία» .
Στο πρόγραμμα «Συν- Κοινωνία» ο Δήμος Γρεβενών υπέβαλλε πρόταση ύψους 141.234,00 Ευρώ και εγκρίθηκε το ποσό των 100.239,00 Ευρώ για το χρονικό Διάστημα από 1/11/2008-31/12/2009 και θα υλοποιηθεί από το ΚΤΕΛ Ν. Γρεβενών
Οι γραμμές που θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα θα είναι :
α. Γρεβενά - ΤΕΙ - Κυρακαλή 15 Χιλ.
β. Γρεβενά - ΤΕΙ- Μυρσίνα 18 Χιλ.
γ. Γρεβενά - Νεκροταφεία- Δοξαράς 12 Χιλ.
Για την υλοποίηση του προγράμματος απαιτείται σύμβαση του Δήμου Γρεβενών με το ΚΤΕΛ Γρεβενών και το Δημοτικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε τον Δήμαρχο για την υπογραφή της Σύμβασης με το ΚΤΕΛ Γρεβενών για την υλοποίηση του προγράμματος και την αποστολή της στην ΚΕΔΚΕ.

Ο κ. Δήμαρχος μίλησε για ένα έργο που θα δώσει άλλη όψη στην καθημερινότητα των Δημοτών και για το οποίο θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να αποκτήσει σταθερές βάσεις.

ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗ ΘΗΤΕΙΑ 2007-2010 - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΝΟΥΤΣΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 2007-2010




Παλαιοντολογικό Μουσείο Μηλιάς

Χιονοδρομικό Βασιλίτσας


Πλατεία Ελευθερίας Γρεβενά