ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Παρασκευή 29-8-2008 ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Γιώργος Νούτσος ενημέρωσε τους εργαζόμενους των Προγραμμάτων Κοινωνικών Δομών του Δήμου Γρεβενών («Βοήθεια στο Σπίτι», Φύλαξη Παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης ΚΔΑΠ- ΑΜΕΑ) για τις νέες εξελίξεις που αφορούν το μέγιστο θέμα της χρηματοδότησης και συνέχισης των σημαντικότατων αυτών προγραμμάτων.
Ο κ. Νούτσος περιέγραψε τις έντονες προσπάθειες που γίνονται για την εξασφάλιση των πόρων για χρηματοδότηση.
Συγκεκριμένα ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε στο
· Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» που θα συνεχιστεί όπως έχει μέχρι το 2010 μέσα από το ΕΣΠΑ και σύντομα θα υπάρξει Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με τα νέα κριτήρια.
· Και στη Φύλαξη Παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ όπου η νέα πρόσκληση ενδιαφέροντος που θα εκδοθεί θα έχει διευρυμένα κριτήρια, συμπεριλαμβάνοντας οικονομικούς μετανάστες και άνεργες μητέρες, αυξάνοντας την επιδότηση των θέσεων και εξασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα των δομών.
Τέλος, ο Δήμαρχος Γρεβενών μίλησε για την πληθώρα επαφών που είχε με αρμόδια υπουργεία και υπηρεσίες για το μείζον αυτό θέμα για τον Δήμο Γρεβενών, με τις κοινωνικές του προεκτάσεις που αφορούν όλους μας.
Ο κ. Δήμαρχος συμμετείχε στις εργασίες της ΚΕΔΚΕ την Πέμπτη 28-8-2008 και ενημέρωσε πως στο θέμα των κοινωνικών δομών το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ υπογράμμισε ότι οι πρόσφατες ανακοινώσεις των συναρμόδιων υπουργείων - Εσωτερικών, Οικονομίας και  Οικονομικών, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας - για τη συνέχιση της λειτουργίας τους, επιφέρουν βελτιώσεις και αποτελούν θετική εξέλιξη.
Ωστόσο εμμένει η ΚΕΔΚΕ στα τρία πρωταρχικά αιτήματα της Αυτοδιοίκησης για την εξασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας όλων των κοινωνικών δομών και προγραμμάτων που υλοποιούν οι Δήμοι της χώρας, δηλαδή:
Πρώτον, ζητά την παράταση της προθεσμίας προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους δήμους που δεν έχουν εντάξει τις δομές τους μέχρι σήμερα στο Πρόγραμμα, να καταθέσουν σχετικές αιτήσεις συμμετοχής.
Δεύτερον, να αυξηθεί η χρηματοδότηση έτσι ώστε να καλυφθούν πλήρως οι λειτουργικές ανάγκες των δομών αυτών και να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργίας τους.
Τρίτον , παρά τις ευνοϊκές πρόσκαιρες ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους στις δομές αυτές, η ΚΕΔΚΕ θεωρεί ότι πρέπει μέσα στο 2009 να δρομολογηθεί η διαδικασία οριστικής ρύθμισης της απασχόλησης των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές με την εφαρμογή συστήματος  μοριοδότησης για τους ήδη υπηρετούντες, παρόμοιο με αυτό που ίσχυσε για τους εργαζόμενους στα ΚΕΠ.

Επίσης το Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του για το γεγονός ότι δεν είναι οι Δήμοι αλλά η Εργατική Εστία, υπεύθυνη για την υλοποίηση των προγραμμάτων αυτών.

ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗ ΘΗΤΕΙΑ 2007-2010 - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΝΟΥΤΣΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 2007-2010




Παλαιοντολογικό Μουσείο Μηλιάς

Χιονοδρομικό Βασιλίτσας


Πλατεία Ελευθερίας Γρεβενά