Η 22η Μαρτίου έχει καθιερωθεί το 1992 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα Νερού, με στόχο την ευαισθητοποίηση όλων για τη σωστή διαχείριση αυτού του φυσικού αγαθού, το οποίο είναι απαραίτητο για την επιβίωση όλων των μορφών ζωής στον πλανήτη.
Η αλόγιστη και ανεύθυνη χρήση του νερού, σε συνδυασμό με την αύξηση του πληθυσμού, τον τρόπο ζωής και τις κλιματικές αλλαγές, σύμφωνα με έκθεση των Ηνωμένων Εθνών, τα επόμενα χρόνια ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού της γης, θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα λειψυδρίας.
Η σωστή διαχείριση του υδάτινου πλούτου του τόπου μας αποτελεί από την αρχή της θητείας μας βασική μας προτεραιότητα. Όπως βασική μας προτεραιότητα αποτελεί η επίλυση χρόνιων προβλημάτων ύδρευσης που επί σειρά ετών ταλαιπωρούσαν τους συμπολίτες μας με έργα υποδομής, τα οποία εξασφαλίζουν εξοικονόμηση και σωστή διαχείριση του νερού και βελτιώνουν την ποιότητα του πόσιμου νερού.
Στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας βελτίωσης των συνθηκών ύδρευσης – αποχέτευσης εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και υλοποιείται το έργο «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης της πόλης των Γρεβενών και νέες δεξαμενές ύδρευσης» προϋπολογισμού 12.713.445,37 € με Φ.Π.Α. Ένα σημαντικό έργο για την ποιότητα ζωής της πόλης των Γρεβενών.
Ενώ σειρά παρεμβάσεων επισκευών, συντηρήσεων και επεκτάσεων των υπαρχόντων δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης καθώς και των υπαρχουσών δεξαμενών, γεωτρήσεων και αντλιοστασίων πραγματοποιούνται στα Τοπικά Διαμερίσματα. Παρεμβάσεις οι οποίες θα βελτιώσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες.
Υποσχεθήκαμε ποιοτική υδροδότηση όλων των περιοχών με επαρκή ποσότητα νερού και ορθολογισμό κόστους και το κάνουμε πράξη.
Ένα συνηθισμένο αγαθό της καθημερινότητάς μας κινδυνεύει και με αυτό κινδυνεύουμε και εμείς. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το νερό είναι ανανεώσιμος φυσικός πόρος σε ανεπάρκεια, βασική προϋπόθεση για τη ζωή και απαραίτητη υποδομή για την ανάπτυξη ενός τόπου.
Η σωστή διαχείριση του είναι υπόθεση όλων, για εμάς και τα παιδιά μας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧ. ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΚΟΥΠΤΣΙΔΗ 2011-2014

Παλαιοντολογικό Μουσείο Μηλιάς

Χιονοδρομικό Βασιλίτσας


Πλατεία Ελευθερίας Γρεβενά