ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ της ” Διαδημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας «ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – Cities Net


Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016 η Γενική Συνέλευση της διαδημοτικής ανώνυμης εταιρείας ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ με διακριτικό τίτλο «Cities Net», στην οποία συμμετέχει ο Δήμος Γρεβενών μαζί με άλλους εννέα Δήμους από τη Μακεδονία, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Ήπειρο.

Το γενικό πλαίσιο της συνέλευσης των εκπροσώπων Δήμων – μελών του Δικτύου ήταν οι προοπτικές και προκλήσεις για τις «Ψηφιακές Πόλεις Κεντρικής Ελλάδας» στο πλαίσιο της αξιοποίησης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων στον τομέα της ευρυζωνικής τεχνολογίας προς όφελος των διοικητικών δομών των Δήμων, αλλά και της παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στους δημότες.

Ήδη, όπως συζητήθηκε στη συνάντηση, έχει εγκριθεί η υλοποίηση στους Δήμους της CitiesNet, το πρόγραμμα HORIZON 2020 ACTIVAGE. Πρόκειται για τον εξοπλισμό «έξυπνων σπιτιών» για 300 δικαιούχους, που θα έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική υγεία (e-health). Το πρωτοπόρο αυτό μεγάλο έργο της ΕΕ, που αφορά συνολικά σε 7.000 Ευρωπαίους πολίτες, χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους με προϋπολογισμό 22.000.000 ευρώ. Όλο αυτό το πρόγραμμα μάλιστα, αξιοποιεί την επόμενη γενιά χρήσης του ίντερνετ, το Δίκτυο των Πραγμάτων (Internet of Things), δηλαδή την πλέον πρωτοπόρα εφαρμογή παγκοσμίως.

Στη Γενική Συνέλευση μετείχαν, ο Πρόεδρος της εταιρείας Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος έθεσε και τα θέματα διαχείρισης και προοπτικής, ο κ. Γιώργος Σούλτης (αντιδήμαρχος Λαρισαίων), Λαζαρίδης Άκης (Αντιδήμαρχος Βέροιας), Τριγώνης Χρήστος (αντιδήμαρχος Γρεβενών) και εξ αποστάσεως οι Δήμοι Λαμιέων, Κοζάνης και Κατερίνης.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΑΣΤΑΜΑΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ












Παλαιοντολογικό Μουσείο Μηλιάς

Χιονοδρομικό Βασιλίτσας


Πλατεία Ελευθερίας Γρεβενά