Συνάντηση Δημάρχου Γρεβενών κ.Γιώργου Δασταμάνη με την Πρέσβη της Σλοβακίας κ.Ιβέτα Χρίτσοβα


Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Γρεβενών κ.Γιώργο Δασταμάνη πραγματοποίησε το μεσημέρι της Πέμπτης 11 Ιουνίου 2020 η Πρέσβης της Σλοβακίας στην Ελλάδα κ.Ιβέτα Χρίτσοβα στο πλαίσιο περιοδείας της σε Δυτική Μακεδονία και Ήπειρο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε ζεστό και εγκάρδιο κλίμα, έγινε εκτενή αναφορά για το μείζον ζήτημα της απολιγνιτοποίησης, που απασχολεί εκτός από την Ελλάδα και τη Σλοβακία, και με τη συζήτηση να επικεντρώνεται στα κονδύλια μετάβασης, στα σφιχτά χρονοδιαγράμματα και στις οικονομικές επιπτώσεις που θα φέρει η «βίαιη», σύμφωνα με τον κ.Δασταμάνη, απεξάρτηση από τον λιγνίτη.

Επιπλέον, συζητήθηκαν ζητήματα που άπτονται του τομέα της τουριστικής ανάπτυξης καθώς, όπως τόνισε η κ.Χρίτσοβα, η ορεινή περιοχή των Γρεβενών έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με αρκετές επαρχίες της Σλοβακίας όπως είναι τα βουνά και οι εθνικοί δρυμοί. Μάλιστα και οι δυο πλευρές συμφώνησαν στην προσπάθεια αδελφοποίησης των Γρεβενών με αντίστοιχη πόλη της Σλοβακίας.

Εν συνεχεία, η συζήτηση στράφηκε στην από κοινού θέληση για περαιτέρω προώθηση της συνεργασίας  των δυο χωρών σε θέματα πρωτογενούς τομέα, πολιτισμού και εκπαίδευσης όπου ο Δήμαρχος Γρεβενών με την διττή ιδιότητα του και ως πρόεδρος της ΠΕΔ, υπογράμμισε την ανάγκη να μεταφερθεί ο διάλογος σε επίπεδο Δήμων Δυτικής Μακεδονίας με στόχο την επίτευξη βέλτιστων αποτελεσμάτων για όλους τους Δήμους της Περιφέρειας μας.

Η Πρέσβης της Σλοβακίας δεν παρέλειψε επίσης να συγχαρεί τον κ.Δασταμάνη για το γεγονός ότι ο Δήμος Γρεβενών δεν κατέγραψε κανένα κρούσμα του Covid-19 την περίοδο της πανδημίας, και με την κ.Χρίτσοβα να κάνει λόγο για ένα ξεχωριστό επίτευγμα που όπως είπε «άξιζε να τονιστεί».

Η εποικοδομητική συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και ευχαριστιών. Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Γρεβενών πρόσφερε το βραβευμένο από την Ακαδημία Αθηνών Λεύκωμα «Γρεβενά,1912-1940» του συμπατριώτη μας Βαγγέλη Νικόπουλου.


Γραφείο Τύπου

Δημάρχου Γρεβενών

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΑΣΤΑΜΑΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ












Παλαιοντολογικό Μουσείο Μηλιάς

Χιονοδρομικό Βασιλίτσας


Πλατεία Ελευθερίας Γρεβενά