Δήμος Γρεβενών: Με πέντε απλές κινήσεις κρατάμε πόλη και χωριά καθαρά



Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Γρεβενών κάνει έκκληση στους δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αναφορικά με την ορθή απόθεση των οικιακών αποβλήτων στους κάδους σύμμεικτων και ανακυκλώσιμων απορριμμάτων, ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες και συμβουλές.


  • Όχι σακούλες σκουπιδιών εκτός κάδων

Η κακή συνήθεια να αφήνονται σακούλες σκουπιδιών γύρω-γύρω από τους κάδους και όχι εντός αυτών πρέπει να σταματήσει διότι οι σακούλες είναι εκτεθειμένες σε καιρικά φαινόμενα και αδέσποτα ζώα. Κατά συνέπεια μπορούν εύκολα να λερωθούν δρόμοι και πεζοδρόμια και να βρωμίζει συνεχώς η πόλη.

 

  • Οι σακούλες σκουπιδιών πρέπει να είναι καλά δεμένες

Δυστυχώς, αρκετοί συμπολίτες μας συνεχίζουν να πετούν μη δεμένες πλαστικές σακούλες μέσα στους κάδους με αρνητικό αποτέλεσμα να σκορπίζουν τα απορρίμματα κατά την αποκομιδή ενώ έχουν καταγραφεί και περιπτώσεις όπου τα απόβλητα έχουν αποτεθεί χύμα εντός των κάδων με κουβάδες.

 

  • Τα καπάκια των κάδων να παραμένουν κλειστά

Τα καπάκια των κάδων θα πρέπει πάντα να είναι κλειστά προκειμένου να αποφευχθεί το φαινόμενο της κακοσμίας που λόγω και της καλοκαιρινής ζέστης είναι ιδιαίτερα έντονο. Το προσωπικό της Υπηρεσίας μας μετά από κάθε αποκομιδή, φροντίζει να αφήνει κλειστά τα καπάκια και καλεί τον κόσμο να πράττει το ίδιο. Σημειώνεται ότι με τη χρήση του ποδομοχλού, που υπάρχει στη βάση των κάδων, δε χρειάζονται τα χέρια μας για να ανοίξει το καπάκι.


  • Σωστή χρήση των κάδων ανακύκλωσης

Έχει παρατηρηθεί μια γενικότερη έλλειψη σεβασμού στη σωστή εφαρμογή της ανακύκλωσης από μερίδα πολιτών καθώς οι υπάλληλοι μας έχουν βρει, πολλές φορές, χαρτόνια μέσα στα σύμμεικτα όταν δίπλα ακριβώς στους πράσινους κάδους υπάρχουν οι ανάλογοι χρωματιστοί της ανακύκλωσης για χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο, πλαστικό και βιοαπόβλητα.

 

  • Όχι ογκώδη υλικά στους κάδους σύμμεικτων

Αρκετοί κάτοικοι κακώς αποθέτουν ογκώδη υλικά, όπως είναι κλαδιά και κομμένα χόρτα, μέσα στους κάδους των σύμμεικτων αποβλήτων. Η σωστή πρακτική είναι να γίνει η απομάκρυνση τους σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Γρεβενών στα τηλέφωνα (24620)-84230/87397.

 

Κατά συνέπεια, η ορθή τήρηση των παραπάνω πέντε απλών κινήσεων θα συμβάλλει:

  • στη γρηγορότερη και ευκολότερη αποκομιδή των απορριμμάτων
  • στον περιορισμό του κινδύνου έκθεσης των εργαζομένων μας σε βλαβερά υλικά
  • στη μείωση του κόστους αποκομιδής
  • στη μείωση των τελών καθαριότητας για τους πολίτες
  • στην καλύτερη προστασία του περιβάλλοντος σε πόλη και χωριά

 

 

Γραφείο Τύπου

  Δημάρχου Γρεβενών

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΑΣΤΑΜΑΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ












Παλαιοντολογικό Μουσείο Μηλιάς

Χιονοδρομικό Βασιλίτσας


Πλατεία Ελευθερίας Γρεβενά