Τρισάγιο και κατάθεση στεφάνου στον ανδριάντα του Εθνομάρτυρα Αιμιλιανού ΓρεβενώνΜε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γρεβενών κ.κ.Δαβίδ, ολοκληρώθηκαν, το πρωί της Πέμπτης 1 Οκτωβρίου 2020, οι διήμερες θρησκευτικές εκδηλώσεις που ήταν αφιερωμένες στην μνήμη του Εθνομάρτυρα Μητροπολίτη Γρεβενών Αιμιλιανού Λαζαρίδη.

Αναλυτικότερα, μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας που τελέσθηκε  στον Κεντρικό Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας, τοπικές αρχές, λαός και κλήρος, έδωσαν το παρών στην αυλή της Ιεράς Μητρόπολης όπου βρίσκεται ο ανδριάντας του Εθνομάρτυρα Αιμιλιανού, αποτίοντας φόρο τιμής στον εμβληματικό Ιεράρχη.

Αδιαμφισβήτητα, ο Αιμιλιανός αποτελεί, στη συλλογική συνείδηση των Γρεβενιωτών, μια πνευματική και ηρωική μορφή της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας που συνδέεται άρρηκτα με την πολυτάραχη ιστορία του τόπου μας.

Στις λατρευτικές εκδηλώσεις συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Γρεβενών κ.Γιώργος Δασταμάνης, ο Αντιδήμαρχος Εμπορίου και Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Ζήσης Κιάκας και ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών κ.Ιωάννης Γιάτσιος.


Γραφείο Τύπου

Δημάρχου Γρεβενών

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Παλαιοντολογικό Μουσείο Μηλιάς

Χιονοδρομικό Βασιλίτσας


Πλατεία Ελευθερίας Γρεβενά