Δήμος Γρεβενών: Πανέμορφη και από ψηλά η χιονισμένη Σαμαρίνα (Βίντεο)


Ξεκίνησε και επισήμως ο φετινός Χειμώνας στα Ορεινά Γρεβενά όπως χαρακτηριστικά αποτυπώνεται στο βίντεο με τις μαγικές εναέριες λήψεις που μας έστειλε ο συνδημότης μας κ.Άρης Αβέλλας από την ξακουστή και χιλιοτραγουδισμένη Σαμαρίνα του Δήμου Γρεβενών. Το ονομαστό αυτό Βλαχοχώρι είναι χτισμένο στην καρδιά της Πίνδου με θέα τον επιβλητικό Σμόλικα και αποτελεί το ψηλότερο χωριό όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και των Βαλκανίων αφού είναι κυριολεκτικά γαντζωμένο στα 1550 μέτρα.

Οι πυκνές χιονοπτώσεις των τελευταίων ημερών “έντυσαν” το μοναδικό αλπικό τοπίο της «Βάλια Κίρνα» με ένα εντυπωσιακό λευκό πέπλο που αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την μοναδικότητα της Γρεβενιώτικης Φύσης αλλά και την ξεχωριστή αξία της Σαμαρίνας ως έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό, ιδανικό για τους λάτρεις της χιονοδρομίας, της δασοπονίας, της μανιταρογνωσίας, της γαστρονομίας και της λαογραφίας.

Επιπλέον, το συγκεκριμένο βίντεο αποτελεί και μία διαδικτυακή “γέφυρα” με την πατρίδα καθώς συνδέει οπτικά την πατρογονική γη με τους απανταχού Σαμαριναίους οι οποίοι λόγω των κρίσιμων υγειονομικών συνθηκών δεν μπορούν να επισκεφθούν τον αγαπημένο τόπο καταγωγής τους.


Γραφείο Τύπου

 Δημάρχου Γρεβενών


TO LINK TOY VIDEO https://www.youtube.com/watch?v=PDaTPdjSo4Y&feature=youtu.be

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ





















Παλαιοντολογικό Μουσείο Μηλιάς

Χιονοδρομικό Βασιλίτσας


Πλατεία Ελευθερίας Γρεβενά