Σε δημοσιεύματα σχετικά με την ποιότητα του νερού απάντησε ο Δήμαρχος Γρεβενών και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΓ Δημοσθένης Κουπτσίδης στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ το μεσημέρι της Δευτέρας, καθώς υπήρξε αναστάτωση στην κοινή γνώμη των γρεβενιωτών από την έκταση που πήρε το θέμα της γαστρεντερίτιδας  και...
που το απέδιδαν στην ποιότητα του νερού κάνοντας το θέμα συζήτησης σε κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, ενώ στην πραγματικότητα  ταλαιπωρεί ολόκληρη την  Ελλάδα.
Σύμφωνα λοιπόν με επιστολή του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών, το οποίο κοινοποιεί απάντηση του ΚΕΛΠΝΟ, η γαστρεντερίτιδα που ταλαιπωρεί τους πολίτες οφείλεται σε ιό και  όχι στο νερό, το οποίο σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αναλύσεων που γίνονται κάθε μήνα «πρόκειται για ένα από τα καλύτερα νερά στην Ελλάδα, καλύτερο και από τα εμφιαλωμένα νερά» σύμφωνα με επισημάνσεις των ειδικών.
Ο κ. Κουπτσίδης αναφέρθηκε και στην τιμολογιακή πολιτική της επιχείρησης καθώς «κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα σκληρής πολιτικής προς τους δημότες» όπως χαρακτηριστικά είπε.
«Το περίφημο 80% αφορά την χρηματοδότηση του ποσού της ιδίας συμμετοχής που έχουν οι δημοτικές επιχειρήσεις , επιβλήθηκε το 2005 και ισχύει για μια 10ετία μέχρι  το τέλος του 2014. Ωστόσο η επιχείρηση προσπαθεί να αλλάξει την αρχική τιμή παρόλες τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, με τα ελλείμματα  που ερευνά η δικαιοσύνη».
Τέλος ο κ. Κουπτσίδης ευχαρίστησε την εταιρία ΕΚΟ  ΑΕΒΕ η οποία μέσω του προγράμματος εταιρικής  κοινωνικής ευθύνης επέλεξε να χορηγήσει στο δήμο Γρεβενών 20.000 λίτρα πετρελαίου ‘θέρμανσης για τα σχολεία του δήμου Γρεβενών.

 


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧ. ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΚΟΥΠΤΣΙΔΗ 2011-2014
Παλαιοντολογικό Μουσείο Μηλιάς

Χιονοδρομικό Βασιλίτσας


Πλατεία Ελευθερίας Γρεβενά