Μήνυμα του Δημάρχου Γρεβενών, Κυριάκου Ταταρίδη για την 25η ΜαρτίουΜήνυμα του Δημάρχου Γρεβενών, Κυριάκου Ταταρίδη για την 25η Μαρτίου

 

Αγαπητοί μου συμπατριώτες, αυτή την ιστορική και τρισένδοξη ημέρα, έχουμε χρέος ιερό να αποτίσουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής στους ήρωες της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας. Την ημέρα, που το Έθνος των Ελλήνων  απελευθερώθηκε, για να συνεχίσει την τρισχιλιετή και πλέον ιστορική του πορεία μετά από ένα διάστημα 400 ετών εθνικής σιγής…

Οι Έλληνες σήμερα νιώθουν περήφανοι και ευγνώμονες ταυτόχρονα προς τους αγωνιστές του εθνικού έπους της ανάστασης της πληγωμένης μας πατρίδας, που άντεξε στη βαρβαρότητα και στην τουρκική θηριωδία.

Ένα μήνυμα, όμως, πηγάζει αυτόματα από τα βάθη της ψυχής μας. Πως ένας μικρός λαός, με ομοψυχία και αγωνιστική ενότητα, πέτυχε να ανατρέψει τον τουρκικό ζυγό και να υπερνικήσει μια πανίσχυρη αυτοκρατορία.

Στα χνάρια των ηρώων μας επιβάλλεται να γίνουν και τα δικά μας βήματα σήμερα, με ενότητα όλων των δυνάμεων του τόπου μας, για να πετύχουμε και την δική μας ανάταση και ανατροπή της κοινωνικής μας απαξίωσης.

Με την ενότητα και συνεργασία όλων, σε ένα σύγχρονο πανγρεβενιώτικο αγώνα, μπορούμε να ελπίζουμε πως η περιοχή μας έχει ελπιδοφόρο μέλλον και ικανή προοπτική ανάπτυξης και ευημερίας.

 

Ο Δήμαρχος Γρεβενών

Κυριάκος ΤαταρίδηςΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
Παλαιοντολογικό Μουσείο Μηλιάς

Χιονοδρομικό Βασιλίτσας


Πλατεία Ελευθερίας Γρεβενά