Ανοικτή Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την ένταξη πολιτών στο Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Γρεβενών


Ανοικτή Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την ένταξη πολιτών στο Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Γρεβενών

 

Στο πλαίσιο της εξελισσόμενης Κλιματικής Κρίσης η διαφύλαξη της ζωής του ανθρώπου, της περιουσίας του και του περιβάλλοντος έχει καταστεί ένα έργο με μεγάλες προκλήσεις στο οποίο θα πρέπει όλοι να αναλάβουμε δράση.

Ο Εθελοντισμός, ως ανιδιοτελής πράξη αλληλεγγύης και προσφοράς άνευ προσωπικών αξιώσεων προς το κοινωνικό σύνολο, έχει στον πυρήνα του την προάσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου. Στην διαχείριση εκτάκτων αναγκών πολιτικής προστασίας έχει αποδειχθεί ένα πραγματικά σωτήριο μέσο. Οι Εθελοντές εντάσσονται στο δυναμικό της Πολιτικής Προστασίας και έχουν ως αποστολή τους την παροχή συνδρομής στους αρμόδιους κρατικούς φορείς στο έργο της προστασίας της ζωής, της υγείας, της περιουσίας των πολιτών, καθώς και του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς από απειλούμενες ή εν εξελίξει φυσικές, τεχνολογικές ή ανθρωπογενείς καταστροφές και απειλές, που προκαλούν καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης.

Για τον λόγο αυτό, το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Δήμου Γρεβενών δημιουργεί Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Δήμου Γρεβενών και καλεί τους πολίτες να συνδράμουν εθελοντικά στο πολύτιμο έργο της και να δραστηριοποιηθούν σε δράσεις πρόληψης, αντιμετώπισης και αποκατάστασης στο πλαίσιο φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών.

Οι ενδιαφερόμενοι-ες, θα πρέπει να συμπληρώσουν το επισυναπτόμενο Έντυπο εκδήλωσης ενδιαφέροντος εθελοντών για την Πολιτική Προστασία του Δήμου Γρεβενών και να το προσκομίσουν αυτοπροσώπως στο Γραφείο 4101 στον 2ο όροφο του Διοικητηρίου της ΠΕ Γρεβενών, υπόψιν κας Μαρία Σανίδα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι-ες μπορούν να επικοινωνούν με τους εξής τρόπους:

Τηλ.: 2462 353420

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

Γραφείο τύπου

Δημάρχου Γρεβενών

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
Παλαιοντολογικό Μουσείο Μηλιάς

Χιονοδρομικό Βασιλίτσας


Πλατεία Ελευθερίας Γρεβενά