ΘΕΜΑ:
Σύσκεψη στο Α.Π.Θ. για το «Εκπαιδευτικό Αστρονομικό Πάρκο του Όρλιακα»


Τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011 πραγματοποιήθηκε στο Α.Π.Θ. σύσκεψη παρουσία του Δημάρχου Γρεβενών κ. Δημοσθένη Κουπτσίδη, του Πρύτανη κ. Μυλόπουλου καθώς και του Βουλευτή Γρεβενών κ. Χαντάβα με θέμα την προώθηση διαδικασιών για τη δημιουργία του Φορέα λειτουργίας του «Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου του Όρλιακα».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Αντιδήμαρχος Γρεβενών κ. Πέτρου, οι Αντιπρυτάνεις: κ. Παντής, υπεύθυνος Οικονομικού Προγραμματισμού & Ανάπτυξης και κ. Λιάλιου υπεύθυνη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων & Προσωπικού, ο Καθηγητής Αστροφυσικής του Α.Π.Θ. κ. Σειραδάκις και ο κ. Κάνουρας εκπρόσωπος της εταιρείας «Δίοψις».

Μετά από έναν γόνιμο διάλογο, ο οποίος πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένα ιδιαίτερα φιλικό και συναινετικό κλίμα ο κ. Πρύτανης εξέφρασε την απόλυτη στήριξη του για την ενεργή συμμετοχή του Α.Π.Θ. στη λειτουργία του Φορέα τόσο σε Ερευνητικό όσο και σε Εκπαιδευτικό επίπεδο.

«Η στήριξη ενός τόσο καταξιωμένου και καταρτισμένου εκπαιδευτικού ιδρύματος όπως το Α.Π.Θ. δίνει το «πράσινο φώς» για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπήρχαν για την υλοποίηση αυτού του μεγάλου και καινοτόμου έργου για τα Γρεβενά τόνισε αμέσως μετά ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης.
Με την απόφαση αυτή του κ. Πρύτανη δίνεται λύση στο πρόβλημα που προέκυψε με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της περιοχής στην οποία είχε αποφασισθεί από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών να κατασκευασθεί το «Εκπαιδευτικό Αστρονομικό Πάρκο του Όρλιακα».

Έτσι ένα έργο το οποίο αποτέλεσε και αποτελεί το στοίχημα μας για το αύριο των Γρεβενών, παίρνει το δρόμο της ένταξης για υλοποίηση».

Ενώ για ακόμη μία φορά αναφέρθηκε στο έμπρακτο ενδιαφέρον που έδειξε και δείχνει ο Βουλευτής Γρεβενών κ. Χαντάβας για το συγκεκριμένο έργο. «Είναι αρωγός των προσπαθειών μας και τον ευχαριστούμε» κατέληξε ο κ. Δήμαρχος.

Συμφωνήθηκε η ίδια διαδικασία να ακολουθηθεί για το Κέντρο Παλαιοντολογίας Μηλιάς.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧ. ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΚΟΥΠΤΣΙΔΗ 2011-2014

Παλαιοντολογικό Μουσείο Μηλιάς

Χιονοδρομικό Βασιλίτσας


Πλατεία Ελευθερίας Γρεβενά