ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ



3η Δεκεμβρίου
ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
Μήνυμα Δημάρχου Γρεβενών
Γιώργου Νούτσου



Θα δανειστώ μια φράση, που μόλις σήμερα δημοσιεύτηκε σε άρθρο στον τοπικό και περιφερειακό Τύπο…… «δεν είμαστε όλοι ίδιοι, είμαστε όμως όλοι ίσοι….».
Μια φράση που κρύβει αλήθειες και περιγράφει αναγκαιότητες.
Μια φράση που προσπαθεί να κινητοποιήσει Κράτος, φορείς αλλά και κοινωνία, περνώντας τους ένα άλλο μήνυμα, μεγαλύτερης ευαισθησίας, περισσότερης προσπάθειας, ειλικρινούς κατανόησης.
Η Κεντρική Διοίκηση, φορέας μέχρι σήμερα άσκησης της Κοινωνικής Πολιτικής, με μέτρια αποτελέσματα είναι η αλήθεια, είναι καιρός να εντείνει τις προσπάθειες της και να προχωρήσει την αποκέντρωση των πολιτικών της. Η Αυτοδιοίκηση θέλει, αλλά δυστυχώς, με τα σημερινά δεδομένα, αδυνατεί να ασκήσει τις κοινωνικές της υποχρεώσεις και να εκφράσει έτσι την κοινωνική της ευαισθησία. Η αναγκαιότητα μεταβίβασης ουσιαστικών αρμοδιοτήτων αλλά και πόρων φαντάζει επιτακτική.
Στον τόπο μας, τα Γρεβενά, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία, με την σημαντική συνδρομή των εργαζομένων σε αυτό, συμβάλει θετικά στην αφομοίωση και την κοινωνική ένταξη των παιδιών, με αρκετά όμως προβλήματα στη λειτουργία του, που έχουν να κάνουν τόσο με την υποχρηματοδότηση του όσο και με τις συνθήκες εργασιακής ανασφάλειας που βιώνουν οι εργαζόμενοι.
Απαιτείται η επίλυση των χρόνιων αυτών προβλημάτων με άμεσο, οριστικό και αμετάκλητο τρόπο.
Οι ανάγκες όμως δεν τελειώνουν εδώ. Η δημιουργία του Κέντρου Διημέρευσης για Άτομα με Αναπηρία, με την στενή συνεργασία της Ν.Α., του Δήμου Γρεβενών και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.
Η σύντομη ολοκλήρωση της μελέτης και η ένταξη του στο ΕΣΠΑ, πρέπει να αποτελέσει άμεση προτεραιότητα των νεοεκλεγμένων Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών.
Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να πράξουμε για να αποδείξουμε πως η κοινωνική δικαιοσύνη και οι ίσες ευκαιρίες αποτελούν πάγιες και αυταπόδεικτες προτεραιότητές μας.

ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗ ΘΗΤΕΙΑ 2007-2010 - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΝΟΥΤΣΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 2007-2010




Παλαιοντολογικό Μουσείο Μηλιάς

Χιονοδρομικό Βασιλίτσας


Πλατεία Ελευθερίας Γρεβενά