ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΤΑ - ΚΕΔΚΕ

Καταπέλτης για τα δυσχερή οικονομικά των ΟΤΑ και την υπονόμευση του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ήταν ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Γιώργος Νούτσος σε συνέντευξή του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης την Δευτέρα 6-9-2010.
Ο Δήμαρχος Γρεβενών συμμετείχε στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ, των μελών των Δ.Σ. των Τοπικών Ενώσεων και των δημάρχων των πρωτευουσών της χώρας, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, με μοναδικό αντικείμενο συζήτησης την σημερινή ασφυκτική οικονομική κατάσταση των δήμων καθώς και τις προβλέψεις του επικαιροποιημένου Μνημονίου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ενόψει της κατάρτισης του  προϋπολογισμού.
Ενημερώνοντας αναλυτικά για τις συζητήσεις που έγιναν, τόνισε πως με τα τωρινά δεδομένα, η επόμενη μέρα για τον Καλλικράτη αλλά και γενικότερα για την Τ.Α, φαντάζει εξαιρετικά δυσχερής.
«Η πολιτική του Μνημονίου, με καταληκτικό αντίκτυπο στην καθημερινότητα των πολιτών, μέσα από τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, μέσα από τις απανωτές συζητήσεις των έμμεσων και άμεσων φόρων, δεν αφήνει ανέγγιχτη και την Τ.Α.», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Για να μην αποβεί η πρόκληση του Καλλικράτη, Βατερλό για την αυτοδιοίκηση, πολλά πράγματα πρέπει να αλλάξουν στο διάστημα που ακολουθεί.
Τα δείγματα γραφής του 2010 είναι εξαιρετικά αρνητικά και δυστυχώς σηματοδοτούν μια ανάλογη συνέχεια και για το επόμενο διάστημα.
Η Τ.Α καλλιεργώντας με δυναμισμό το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, οφείλει να βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση, γιατί η μοίρα της είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το αύριο όλων των Ελλήνων πολιτών».

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΑΣΤΑΜΑΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ




Παλαιοντολογικό Μουσείο Μηλιάς

Χιονοδρομικό Βασιλίτσας


Πλατεία Ελευθερίας Γρεβενά