ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ


Σκληρή κριτική του Δημάρχου Γρεβενών στην Κυβερνητική Πολιτική και σε δηλώσεις
στελεχών του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Σκληρή κριτική έκανε ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Γιώργος Νούτσος στις δηλώσεις κομματικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ αλλά και στην κυβερνητική πολιτική σε θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Σε συνέντευξή του στο Δημαρχείο Γρεβενών προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης την Παρασκευή 23-7-2010, ο κ. Νούτσος αναφέρθηκε εκτενέστατα στην πρόσφατη συνέντευξη των Γραμματέων του Νομαρχιακού και Περιφερειακού οργάνου του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως εγκαινιάζονται με τις δηλώσεις τους πρωτόγνωρα πολιτικά ήθη και πρακτικές.
Ένας «λόγος καταγγελτικός και ισοπεδωτικός και ταυτόχρονα άδικος και καιροσκοπικός. Χωρίς δόση αυτογνωσίας, χωρίς αναγνώριση των διακριτών ρόλων.
Χωρίς καμία διάθεση αυτοκριτικής, όσων αφορά λάθη και παραλήψεις που πιθανόν να έχουν διαπραχθεί».
Ακούγοντας την συνέντευξη των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, είπε, δημιουργείται η εντύπωση ενός ιδεατού κόσμού. Σ’ ένα θεωρητικό, αφηρημένο και ιδεολογικό πλαίσιο αυτό είναι εφικτό. Στην εφαρμοσμένη όμως πολιτική, ιδεατός κόσμος δεν υπάρχει. Απαιτείται να υπάρχει σχεδιασμός, δράση, διεκδίκηση, αποτέλεσμα.
Μ’ αυτά τα κριτήρια κρινόμαστε εμείς, με αυτά κρίνεται και η κυβέρνηση.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Γρεβενών τόνισε τις οδυνηρές συνθήκες στα οικονομικά των ΟΤΑ. Με μια αυτοδιοίκηση κυριολεκτικά χειμαζόμενη (μείωση -40% ΚΑΠ και -20% ΣΑΤΑ) και μια κυβέρνηση που δίνει έμφαση στην επικοινωνία και την εικόνα και όχι στην ουσία.
Με τεράστιες καθυστερήσεις στο θέμα των Κοινωνικών Δομών και στη Μερική Απασχόληση.
Η διαβούλευση έχει αντικαταστήσει το πραγματικό έργο.
Αυτή η Διαβούλευση είναι πλέον το ποιο σύντομο ανέκδοτο που οδηγεί στον μεγαλύτερο εμπαιγμό της Ελληνικής Κοινωνίας.
Στη συνέχεια ο κ. Δήμαρχος έκανε αναλυτική ενημέρωση για την πραγματική κατάσταση των έργων του ΘΗΣΕΑ, μίλησε βασιζόμενος στην επίσημη αλληλογραφία και στην πολύμηνη προεργασία του Δήμου Γρεβενών για το Λαογραφικό Μουσείο και τη διάσταση της πολιτικής σκοπιμότητας και πολιτικού ελέγχου που υπάρχει.
Τέλος αναφέρθηκε διεξοδικά και στο έργο της Πνευματικής Αποκομιδής Απορριμμάτων, λέγοντας πως προσβλέπει στην προώθηση του ζητήματος από την Υπουργό Περιβάλλοντος, ειδικά μετά την πρώτη θετική συνάντηση, θεωρώντας πως η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου μπορεί να δώσει λύση και δεν θα ακυρώσει το σημαντικότατο αυτό για τον τόπο έργο.
Γι’ αυτό το κομβικό έργο, με εξασφαλισμένες πιστώσεις και πλήρη ετοιμότητα –μετά από την τριετή προετοιμασία του από την Δημοτική Αρχή, τίθεται απλά το ερώτημα σε τοπικό, περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο κυβέρνησης:
Οφείλουμε ή όχι να παλέψουμε για τα 14 εκατομμύρια ευρώ, για να μείνουν αυτά τα χρήματα στα Γρεβενά;
Η Δημοτική Αρχή έχει υποχρέωση πάντως να δράσει, να αντιδράσει εκεί που χρειάζεται και να πάρει τις αποφάσεις που θα πάνε τον τόπο μπροστά, είπε συνοψίζοντας ο κ. Νούτσος.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΑΣΤΑΜΑΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Παλαιοντολογικό Μουσείο Μηλιάς

Χιονοδρομικό Βασιλίτσας


Πλατεία Ελευθερίας Γρεβενά