ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΓΟΡΑΣΤΗ

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΓΟΡΑΣΤΗ

Η πολύτιμη συλλογή των ξυλογλύπτων του Δημήτρη Αγοράστη (1903-1988) βρήκε επάξιο εκθεσιακό χώρο – που θα είναι καθημερινά ανοικτός για τους πολίτες- στο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Γρεβενών.
Το μοναδικά έργα του Αβδελλιώτη τεχνίτη υποδέχτηκε ο νέος χώρος τους σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30-5-2010 στο Κέντρο Πολιτισμού.
Ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Γιώργος Νούτσος χαρακτήρισε το έργο μοναδικό, ενώ ευχαρίστησε με θερμά λόγια την Ιουλία και Βασιλική Αγοράστη (κόρες του καλλιτέχνη) για την προσφορά τους στον τόπο.
Η συλλογή δωρίθηκε στο Δήμο Γρεβενών επί Δημαρχίας Δημητρίου Σιόβα.
Ο Δήμος Γρεβενών έχει ονομάσει οδό δίπλα στο Κέντρο Πολιτισμού, ως ΟΔΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΓΟΡΑΣΤΗ, ενώ στο τυπογραφείο βρίσκεται μια ποιοτική ανατύπωση του οδηγού των ξυλογλύπτων.
Εκτός από τον Δήμαρχο Γρεβενών, χαιρέτησε ο Πρόεδρος της Αβδέλλας κ. Κων/νος Φούντας, ενώ μίλησε για τον πατέρα της και το έργο του η κυρία Ιουλία Αγοράστη.
Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο π. Νομάρχης  Γρεβενών κ. Δημήτρης Ρίγγος, ο Αντιδήμαρχος κ. Βλάχος Οδυσσέας και η Δημοτική Σύμβουλος κ. Ευαγγελία Μπόγκια.


     

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΑΣΤΑΜΑΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Παλαιοντολογικό Μουσείο Μηλιάς

Χιονοδρομικό Βασιλίτσας


Πλατεία Ελευθερίας Γρεβενά