ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ

Η Γενική Πρόξενος των Η.Π.Α.
στον Δήμο Γρεβενών
Το Δήμο Γρεβενών επισκέφθηκε η Γενική Πρόξενος των Η.Π.Α. κ. Κάθρην Κέη, το βράδυ της Δευτέρας 28-9-2009. Την κυρία Πρόξενο υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Γιώργος Νούτσος μαζί με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιάννη Χάτσιο και τον Αντιδήμαρχο κ. Κώστα Σιούμπουρα. Η επίσκεψη της Προξένου των ΗΠΑ κατόπιν πρόσκλησης από το Δήμαρχο Γρεβενών στην παράσταση που δόθηκε από το διάσημο συγκρότημα μοντέρνου χορού ElisaMonteDance από τη Νέα Υόρκη στο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Γρεβενών κατά τις Γιορτές Τυμφαϊκής Γης 2009, ήταν και η πρώτη παρουσία της εκτός Θεσσαλονίκης από τη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντα της.
Στις δηλώσεις τους προτού αναχωρήσουν για το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Γρεβενών, η κ. Κέη μίλησε για τη χαρά της που βρίσκεται στα Γρεβενά, ευχαριστώντας για την υποδοχή και εξέφρασε την αισιοδοξία της για την περαιτέρω συνεργασία στον πολιτιστικό, επιστημονικό και επιχειρηματικό τομέα.
Με τη σειρά του ο Δήμαρχος Γρεβενών αναφέρθηκε στη χρήσιμη συζήτηση που είχε για την πορεία του τόπου, για τους στόχους που έχουν τεθεί για τα Γρεβενά και την αναζήτηση τρόπων εμβάθυνσης της συνεργασίας και μάλιστα στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης και ενέργειας.
Μάλιστα δώρισε στην κυρία Πρόξενο πίνακα του Βαρλάμη που απεικόνιζε τον Μέγα Αλέξανδρο, ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας μας καθώς και το λεύκωμα του Δήμου για τα Μανιτάρια, ταξιδιωτικό οδηγό των Γρεβενών και ιστορικό έργο του συντοπίτη μας Χρήστου Βήττου.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΑΣΤΑΜΑΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ




Παλαιοντολογικό Μουσείο Μηλιάς

Χιονοδρομικό Βασιλίτσας


Πλατεία Ελευθερίας Γρεβενά