ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Παρουσιάστηκε το Λεύκωμα του Δήμου Γρεβενών
«Γρεβενά, η πόλη των Μανιταριών»
Η  νέα έκδοση του Δήμου Γρεβενών, τα «Γρεβενά, η πόλη των Μανιταριών» του Γιώργου Κωνσταντινίδη, παρουσιάστηκαν στην με ενθουσιασμό γεμάτη Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου το βράδυ της Πέμπτης 20 Αυγούστου 2009.

Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Νούτσος προλογίζοντας, αναφέρθηκε στην προσπάθεια του Δήμου για την ανάδειξη του μανιταριού, καλώντας ταυτόχρονα όλους να στηρίξουν αυτή την προοπτική μοναδικότητας, εξωστρέφειας και ανάπτυξης.

Προοπτική βεβαίας επιτυχίας για τον τόπο.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον κ. Νούτσο στη δημιουργία διαδραστικού μουσείου μανιταριού, ενώ βράβευσε τον Γιώργο Κωνσταντινίδη για την συνολική του προσφορά.
Στη συνέχεια ο κ. Άγγελος Παπαδημητρίου, από τους Μανιταρόφιλους Ξάνθης (επιμελητής του λευκώματος και μεταφραστής του στην αγγλική γλώσσα) μίλησε για το βιβλίο και τόνισε την ιδιαίτερη στήριξη από το Δήμο Γρεβενών και το ότι ο Δήμαρχος διείδε τη σημασία του μανιταριού αλλά και το επίπεδο μανιταρογνωσίας από τον Γιώργο Κωνσταντινίδη.
Τέλος, ο ίδιος ο συγγραφέας μίλησε εκτενέστατα επιχειρηματολογώντας υπέρ της ανάδειξης των Γρεβενών ως Πόλης των Μανιταριών από το Δήμο Γρεβενών.
Ξεχωριστή ήταν η στιγμή όταν οι Πρόεδροι των Συλλόγων Μανιταρόφιλων, κυριολεκτικά από όλη την Ελλάδα, μίλησαν με θέρμη και ζήλο.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΑΣΤΑΜΑΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ




Παλαιοντολογικό Μουσείο Μηλιάς

Χιονοδρομικό Βασιλίτσας


Πλατεία Ελευθερίας Γρεβενά