ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ- ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Γαστρονομικός Πολιτισμός:
Τιμητική διάκριση σε Γρεβενιώτες επιχειρηματίες και παραγωγούς από το Δήμο Γρεβενών
Σε μια λιτή τελετή στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γρεβενών, την Πέμπτη 23-7-2009, απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις από τον Δήμαρχο Γρεβενών κ. Γιώργο Νούτσο σε Γρεβενιώτες επιχειρηματίες και παραγωγούς για την προσφορά τους στην προβολή του τοπικού μας γαστρονομικού πολιτισμού.
Στην αρχή της εκδήλωσης παρουσιάστηκε το ιστορικό της συντονισμένης αναπτυξιακής προσπάθειας του Δήμου Γρεβενών:
  • Το «γευστικό ταξίδι» που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Δήμου Γρεβενών τη Δευτέρα 25 Μαΐου και για δυο εβδομάδες πρόβαλε το γαστρονομικό πολιτισμό των Γρεβενών στην Αθήνα. Ο σεφ γνωστού Αθηναϊκού εστιατορίου μελέτησε, έψαξε, δοκίμασε και με τη συνεργασία του Δήμου Γρεβενών «οδήγησαν» στα Γρεβενά των γεύσεων, της δροσιάς και των χρωμάτων. Ένα αυθεντικό μενού γρεβενιώτικης κουζίνας με όλα τα υλικά φερμένα ειδικά από τον τόπο μας.
  • Το γευστικό αφιέρωμα στους «θησαυρούς» της γης των Γρεβενών που συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Φίλων Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών ΑΠΘ και ο Δήμος Γρεβενών με τίτλο “Η Γαστρονομία των Γρεβενών στο Τελλόγλειο” στις 24 Ιουνίου, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ.
Μετά την παρουσίαση, ο Δήμαρχος Γρεβενών ευχαρίστησε και συγχάρηκε τους επιχειρηματίες και παραγωγούς για την εθελοντική προσφορά τους σε γαστρονομικά προϊόντα των Γρεβενών, τονίζοντας παράλληλα τη δυναμική συνέχεια της προσπάθειας αυτής του Δήμου, με αποκορύφωμα το Συμπόσιο Γαστρονομίας, Πολιτισμού και Τουριστικής Ανάπτυξης στις 25-26-27 Σεπτεμβρίου, στο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Γρεβενών.
Τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν στους:
  1. Παρασκευαϊδης Φώτης
  2. Καραγιάννης Θεόδωρος
  3. Τσιάτας Κωνσταντίνος
  4. Παπαγεωργίου Γεώργιος
  5. Κουρέλλας Α.Ε.
  6. Σλιάρας Ανδρέας
  7. Τσιμνιόπουλος Στέργιος – Πρόεδρος Βιοκαλλιεργητών Ν. Γρεβένων
  8. Τζιουβάρα Ιφιγένεια
  9. Ζέρβας Παναγιώτης
  10. Μύλοι Γιαννακόπουλος Α.Ε.
Τιμήθηκε επίσης και ο 23χρονος Γρεβενιώτης πιανίστας Γιώργος Καραγιάννης για την καλλιτεχνική του συνεισφορά.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΑΣΤΑΜΑΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ




Παλαιοντολογικό Μουσείο Μηλιάς

Χιονοδρομικό Βασιλίτσας


Πλατεία Ελευθερίας Γρεβενά