ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 16/3/2009

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γρεβενών την Δευτέρα 16-3-2009 δρομολογώντας με τις αποφάσεις του ενέργειες και επί των παρακάτω θεμάτων:
--Έγινε αποδοχή επιχορήγησης ποσού 100.000 € από το ΥΠ.ΕΣ. για τη γρήγορη αποκατάσταση ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν από θεομηνίες και ιδιαίτερα για την εκτέλεση του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ-ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ (Α΄ ΚΛΑΔΟΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ».
--Συζητήθηκε η κατανομή επιχορήγησης 166.210,31 € από το Υπουργείο Εσωτερικών για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών σχολείων του δήμου Γρεβενών, δίνοντας βαρύτητα στις υποδομές της παιδείας.
--Έγινε αποδοχή επιχορήγησης 179.265,17 € για τον πλήρη εξοπλισμό μιας πολυδύναμης αίθουσας εκδηλώσεων του 7ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Γρεβενών.
--Έγινε δωρεά παραχώρηση της χρήσης του κτιρίου του Πνευματικού Κέντρου στη Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού & Επικοινωνίας Γρεβενών.
--Έγινε δωρεά παραχώρηση χρήσης δημοτ. έκτασης αγρ/τος Μυρσίνης στον Αυτοκινητιστικό Όμιλο Γρεβενών.
--Επίσης παραχωρήθηκε κατά πλήρης κυριότητα δημοτικού οικοπέδου εμβαδού(1335,20) τ.μ. ευρισκόμενο στην περιοχή «ΜΕΡΑΣ» στον Οργανισμό Εργατικής Εστίας για την ανέγερση σύγχρονου Βρεφονηπιακού Σταθμού.
--Εγκρίθηκε η μίσθωσης ιδιωτικού ακινήτου στη Συνοικία «Βαρόσι» για τη στέγαση νέου παραρτήματος ΚΑΠΗ του Δήμου Γρεβενών.
--Τροποποιήθηκε η κατανομή έργων του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ δίνοντας έμφαση στις αστικές υποδομές, στη δημιουργία πάρκων και παιδικών χαρών, στις αθλητικές υποδομές και στην οδοποιία των τοπικών διαμερισμάτων:
· ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΕΙΣΟΔΩΝ ΠΟΛΗΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
· ΟΙΚΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΗΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
· ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΓΗΠΕΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
· ΜΕΛΕΤΗ ΟΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ (ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ -ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ)
· ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΕΚΤΗΡΙΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΠΟΛΗΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
· ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΕΙΣΟΔΩΝ ΠΟΛΗΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ (ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΟΔΩΝ Γ. ΜΠΟΥΣΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ)
· ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ
· ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ
· ΑΓΟΡΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
· ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΔΕΗ
· ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΠΑΡΚΩΝ ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΠΟΛΗΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
· ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΔ ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ
· ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΗΠΕΔΩΝ 5X5
· ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ
· ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΩΝ ΠΟΛΗΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
· ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ
· ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΗΜΙΦΟΡΤΗΓΟΥ
· ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ Δ.Δ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ
· ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ Δ.Δ. ΜΕΓ. ΣΕΙΡΗΝΙΟΥ
· ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ Δ.Δ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ
· ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ Δ.Δ. ΦΕΛΛΙΟΥ
--Ιδιαίτερης σημασίας ήταν η συζήτηση που έγινε επί της δωρεάς οικοπέδου του αειμνήστου Κωνσταντίνου Στεργιάδη, μετά την οποία το Δημοτικό Συμβούλιο εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑ
ΓΡΕΒΕΝΑ 16-3-09
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γρεβενών εκφράζει- ως ελάχιστο καθήκον του- τις βαθύτατες ευχαριστίες του στον άνθρωπο που ζωντάνεψε ξανά τον ουσιαστικό ρόλο του ευεργέτη, στον «αθεράπευτο Γρεβενιώτη», τον μακαριστό Κωνσταντίνο Χ. Στεργίαδη, έναν υποδειγματικό πολίτη.
Αισθάνεται πως ταυτόχρονα οφείλει να ευχαριστήσει την κυρία Μαίρη Κων. Στεργιάδη, η οποία κρατά άσβεστη τη μνήμη του συζύγου της και συνεχίζει το τίμιο έργο του.
Ο Κωνσταντίνος Στεργιάδης γεννήθηκε στο Κυπαρίσσι Γρεβενών και διέπρεψε ως δικηγόρος στα Γρεβενά και τη Θεσσαλονίκη.
Από το 1940 έως και το 1950 υπηρέτησε την πατρίδα του στο πεδίο της μάχης με πολλαπλά αναγνωρισμένη ανδρεία.
Υπηρέτησε θεσμούς και φορείς με υπευθυνότητα. Διετέλεσε μάλιστα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας για τρεις τετραετίες.
Διετέλεσε επί 20 χρόνια Πρόεδρος της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΔΥΤΙΚΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, όπου μετέδωσε παντού το φως του πολιτισμού και της ιστορίας του τόπου μας.
Πλησιάζουν τις 60 οι τιμητικές διακρίσεις προς το πρόσωπο του.
Ο Δήμος Γρεβενών αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει ξανά τη σύζυγο του κ. Μαίρη Στεργιάδη για την δωρεά του οικοπέδου, το οποίο θέλει να τη διαβεβαιώσει πως, με το καλύτερο τρόπο και τις κοινές προσπάθειες όλων, θα αξιοποιηθεί πολύπλευρα. Με τη δημιουργία ενός νέου χώρου πολιτισμού που θα φέρει το όνομα του ευεργέτη και την ταυτόχρονη ονομασία της παράπλευρης οδού ως Οδού Κωνσταντίνου Στεργιάδη.
Τέλος, ο Δήμος Γρεβενών θέλει κυρίως να την ευχαριστήσει για το πρότυπο πολίτη που αυτή και ο σύζυγος της χάρισαν σε όλους μας, μα κυρίως στα παιδιά μας.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Γιώργος Νούτσος
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΑΣΤΑΜΑΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ




Παλαιοντολογικό Μουσείο Μηλιάς

Χιονοδρομικό Βασιλίτσας


Πλατεία Ελευθερίας Γρεβενά